Stránky

streda 3. augusta 2011

pobyt v Somersete

Dnes (streda) sme mali slobodný deň. Mohol som si oddýchnuť a večer bolo naplánované, aby sme mali zvláštne stretnutie v zbore Science Hill United Methodist Church - teda v zbore, v ktorom sú Susie a Marty Kalz. Tento zbor nám minulý rok venoval určitú čiastku pri stavbe zboru v Kovačici, tak som teraz chcel ukázať ľuďom čo sa deje, ako to vyzerá a hovoriť aj o plánoch, ktoré máme pred nami. Zbor, v ktorom som hovoril vyzerá takto:




Pre mňa je fascinujúce, že ľudia z takého ďalekého mesta majú záujem o nás, kým častokrát my sami nemáme záujem o šírenie Slova Božieho vo vlastnom meste. Musím povedať, že tá ich dobrota a nesebeckosť ma privádza do plaču. Je pravda, že keď ľudia v USA dajú čo len 1% zo svojho platu do cirkvi, je to omnoho viac ako keby sme my dali to 1%. Ale aj napriek tomu, vnímam celkový nezáujem ľudí v Srbsku dávať do cirkvi. A na druhej strane, cudzinci nám urobili medvediu službu tým, že nás podporujú - naučili nás, že peniaze vždy budú, aj keď ich my nedáme! Aká tragédia!

Aj napriek tomu, že mnohí v Srbsku nesúhlasia s princípom desiatku, lebo to patrí do Starej Zmluvy, lebo v Novej Zmluve priamo nie je prikázaný (ale ten princíp tam nachádzame). Ja si však myslím, že princíp desiatku je správny biblický princíp, bez ohľadu či hovoríme o Starej alebo Novej Zmluve. Prvýkrát, že sa v Biblii hovorí o desiatku je v Genesis (1 Mojžišova) 14:20, kde čítame o Abrámovi, ktorý dal desiatok Melchisedekovi, ktorý bol kňaz Boha Najvyššieho. Neskôr sa aj Jákob rozhodol dávať desiatok zo svojich príjmov (Genesis 28:22).  Toto sa všetko dialo ešte dávno pred tým než Mojžiš a Izraelský národ na Sinaji vstúpili do zmluvy s Bohom!

Na naše šťastie, Božia matematika funguje úplne inak ako naša, ľudská matematika. Naozaj verím, že keď obetujeme pre Pána, On nám to vynahradí! Nie náhodou Dávid hovorí v Ž 23 - Nič mi nechýba. Na prvý pohľad to nemá nič spoločné s tým, ale keď si uvedomíme čo zelená pastva a čo tichá voda znamená pre ovcu - to najlepšie čo môže mať, môžeme si uvedomiť, že aj my tú zelenú pastvu a tú tichú vodu môžeme tiež mať - nech už to je čokoľvek - ak sa vzdáme všetkého čo máme, ak všetko odovzdáme do jeho rúk - ak naše zdroje zasvätíme na Jeho slávu! Kiež by sme len dokázali dôverovať Pánovi viac a nebáli sa, lebo On má všetko vo svojich rukách a keď On niečo spravuje, tak to urobí vo svojej dokonalej múdrosti!

Ach, Srbsko, prebuď sa a uvedom si Božiu moc, ktorú môžeš mať k dispozícii, ak mu len budeš dôverovať!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára